Gondoltad volna, hogy a PIZZA története
időszámításunk előtt kezdődött?
Mit saccolsz, HÁNY DARAB pizzát ESZNEK MEG
napjainkban MÁSODPERCENKÉNT az USA-ban?



Bezár
Pizzéria Ajka - Pizzák, levesek, sültek, saláták
Ez az weboldal eladó! Érdeklődni: 30/9212 900
Belépés

Gondoltad volna, hogy a PIZZA története időszámításunk előtt kezdődött?

Mit saccolsz, HÁNY DARAB pizzát ESZNEK MEG napjainkban
MÁSODPERCENKÉNT az USA-ban?

 

Pizza Originale

Története a Földközi-tenger déli térségében kezdődött
jóval időszámításunk előtt. Egy tésztalapot jelentett, amit a tábortüzet körülvevő forró köveken sütöttek ki. Először csak magában ették (ma is létezik mint lepénykenyér), aztán fűszerezve (mint a focaccia), végül megrakva, mint a:

Pizza Vera

A 18. században a nápolyi pékek tették a pizzát az első számú gyorsétellé
- ezek lapostányér nagyságú lepények voltak, amelyeket Amerikából importált paradicsommal ízesítettek, és faszenes kemencében sütöttek ki. Először a 19. század elején lehetett ott helyben, a pékségben pizzát enni - így születtek az első pizzériák. Innen már csak egy lépés a házhos szállítás, vagyis a:

Pizza Mobile

Amikor 1989-ben Margherita királynő Nápolyba látogatott,
megkívánta a pizzát. De mivel nem volt kedve elmenni érte, hozatott magának valamit. "Valami jót", hangzott a kurta parancs. A megbízott pizzasütő feltétnek a piros paradicsomot, a fehér mozzarellát és a zöld bazsalikomot választotta, és művét a királynéról nevezte el. Még ma is a margherita a legtöbbet rendelt pizza a Földön. De világsztárrá ez a darabka tészta csak az amerikaiaknak köszönhetően vált:

Pizza Americana

Amikor a pizza a 20. században bevándorolt Amerikába,
rögtön kijelentette, hogy nyolc feltét alatt nem hajlandó a kemencébe menni. Következő lépésként egy plasztikai műtéttel megvastagítatta a tésztáját. És hogy még több mindent lehessen rápakolni, Chicagóban kitalálták a serpenyős pizzát. Ma az USA-ban másodpercenként 350 pizzadarabot esznek meg. 

Pizza Gourmet

A tésztája vékony és ropogós, mint a verának, és gazdagon meg van rakva finomságokkal, mint az americano. Lehet rajta valami újdonság is - mint pl. a pizza rozmaringos bárányhússal és vörösboros hagymával. De általában inkább valami egyszerűbb:

Pizza Curiosa

Aki a hawaii pizzát ananásszal kalandosnak tartja, az még nem kóstolta meg a pizzát a világ többi részén. Ízelítőül íme néhány feltét, amelyeket a különböző kontinensek pizzaszállítói és - éttermei az interneten kínálnak: angolna szójaszósszal, tengeri alga, avokádó, eper, frankfurti virsli, savanyú uborka, grillcsirke, cápa, tőkehalikra, kimchi (csípős káposzta koreai módra), majonéz, retek, mazsola, bolognai szósz, spagetti, gyömbéres szusi, paradicsomsaláta, tintahalragu, afrikai potencianövelő fűszerkeverék.

Forrás: https://gasztroabc.hu/

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Giovanni Pizza

680,- Ft/darab

Bambini Pizza

665,- Ft/darab

Prosciutto Pizza

625,- Ft

Margherita

545,- Ft/darab

Összes termék